субота, 16. април 2011.

Izložba „BEOGRAD 2011. – FOTO DNEVNIK“ i performans „GRUPNI PORTRET IZ BALONA“


Povodom Dana Beograda, u subotu 16. aprila 2011. godine u 18:00 h, otvara se izložba fotografija Dragoljuba Zamurovića „BEOGRAD 2011. – FOTO DNEVNIK“ ispred Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“ na Malom Kalemegdanu. Biće izloženo 38 digigrafija rađenih na Epsonu velikog formata koje je autor snimio od početka ove godine do danas u okviru projekta „BEOGRAD – ČETIRI GODIŠNJA DOBA“. Izložba će biti otvorena svakog dana po 24 sata, a tokom noći svaka fotografija biće posebno osvetljena.

U vreme otvaranja autor će izvesti poseban performans, „GRUPNI PORTRET IZ BALONA“ a posetioce koji dobro poznaju Beograd očekuju brojne nagrade. 

                Zamurović je sebi postavio zadatak da ovu godinu posveti snimanju Beograda iz neobičnih uglova. Da bi to postigao on leti u balonu iznad grada, penje se po krovovima i kupolama, ali i roni u bazenima, silazi u katakombe ... Gradski sekretarijat za kulturu stao je iza ovog projekta i podržao ga u svakom pogledu.

                Ova izložba trajaće do 9. maja, a već 10. maja, u okviru proslave Dana Evrope, otvara se naredna izložba Dragoljuba Zamurovića „Dunav u Nemačkoj“,koja će trajati sve do Dana Dunava, 29. juna 2011. godine. Već sledećed dana sledi drugi deo Foto dnevnika sa fotografijama Beograda snimljenim u prolećnom periodu, da bi se treći deo pojavio na izložbi u septembru.  Materijal snimljen tokom ove godine biće osnova za novu autorsku foto-monografiju o Beogradu ćiji se izlazak iz štampe očekuje početkom naredne godine.

                Autor je član grupe umetnika „SOHO BG“ koji su od Luke Beograd dobili prostor u Dunavskoj 86. 





Нема коментара:

Постави коментар