уторак, 17. мај 2011.

Kravice i ostalo

Protekla nedelja je bila uzbudljiva kod nas u SOHO-u.

12. i 13. maja su 33 poznate ličnosti iz Srbije oslikale 33 figure krava u prirodnoj veličini! Ova akcija je deo svetskog projekta "Kravice u gradu", koji je održan u više od 75 gradova u svetu! Beograd je, zahvaljujući kompaniji Imlek, dobio priliku da bude deo ovog projekta, a oslikane kravice će se narednih mesec dana nalaziti u centru Beograda. Posle ovih mesec dana, kravice će biti poklonjene u humanitarne svrhe.

Medju poznatim ličnostima koje su oslikale krave su i Lazar Ristovski, Branislav Lečić, Dragana Ognjenović, Biljana Cincarević, Sevdah Baby, ekipa emisije Top Model, mladi dizajneri iz Choomich Design Districta, MTV i ekipa voditelja sa TV Avala, Nebojša Babić, Luna Lu, voditeljke Exkluziva, ekipa City-ja, sportska redakcija RTS-a, Marija Šerifović, Danijel Pavlović, Slavimir Stojanović, Jelena Blečić, Darko Kostić, deca iz Zvečanske i mnogi drugi.



Za više slika pogledajte našu Facebook stranicu: www.facebook.com/sohobg

Tek što su kravice oslikane, pridružili smo se pripremama za otvaranje prve galerije u okviru umetničke četvrti SOHO BG. Galerija Fraktal je otvorena u subotu, 14. maja izložbom slika Miroslava Lazovića "Od apstrakcije do figuracije". Ovu izložbu zainteresovani mogu pogledati do kraja maja.

Galerija je otvorena da bude ekskluzivni izlagački prostor gde će izlagati vodeći srpski umetnici. Do kraja godine predviđeno je i nekoliko međunarodnih izložbi kao i veliki broj stručnih seminara.


Za više slika i informacija o dogadjanjima u SOHO BG-u pogledajte našu Facebook stranicu www.facebook.com/sohobg

1 коментар:

  1. Juče sam prošetala gradom, posle dužeg perioda sedenja pred kompjuterom, i otkrila kravice na Trgu Republike! Baš su me obradovale i ulepšale dan, toliko da sam napisala blog o tome čim sam stigla kući.
    Hvala na ulepšavanju okoline na tako originalan našin!

    Jelena Saxija

    ОдговориИзбриши